Tietoa taidelainaamosta

Lahden Taidelainaamo on Suomen toiseksi vanhin taidelainaamo. Se aloitti toimintansa vuonna 1974 Lahden Taiteilijaseura ry:n ja Lahden kaupunginkirjaston yhteistyönä. Nykyiset taidelainaamotilat sijaitsevat Uudessa Kipinässä, Kymintie 1. Taidelainaamolla on kaksi kuukauden taiteilija -seinää: Uudessa Kipinässä ja Lahden pääkirjastolla.

Lahden Taidelainaamo
Lahden Taidelainaamo, Uusi Kipinä, Kymintie 1

Taidelainaamo välittää Lahden Taiteilijaseuraan, Lahden Taidegraafikoihin ja Valokuvataide ry:n kuuluvien taiteilijoiden teoksia. Seurojen jäseninä on n. 230 kuvataiteilijaa. Yli 800 teoksen valikoimassa on monipuolisesti maalauksia, taidegrafiikkaa, piirustuksia, veistoksia ja valokuvia.

kuukauden taiteilija pääkirjasto
Kuukauden taiteilija -seinä Lahden pääkirjastolla. Teos: Kalle Laitinen

Lainaaminen tapahtuu kuukausijaksoissa ja vuokra on teoksen hinnasta riippuen 10–300€/kk. Teoksen voi lunastaa omakseen kertaostona tai kuukausimaksua maksamalla kunnes teos on kokonaan maksettu. Asiakkaana voi olla yksityinen henkilö, yritys tai yhteisö.

Lainaaminen

Taidelainaus etenee kuukausijaksoissa, perussopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevaksi. Asiakas voi halutessaan palauttaa teoksen Lahden Taidelainaamoon, jolloin lainasopimus päättyy välittömästi. Pitäessään teoksen asiakas sitoutuu maksamaan kuukausivuokraa ja noudattamaan Lahden Taidelainaamon sääntöjä koko laina-ajan kunnes teos on palautettu tai lunastettu. Vuokra maksetaan kuukausittain etukäteen ja se määräytyy teoksen kokonaishinnan mukaan.

Teoksen voi lunastaa omakseen kertaostona tai kuukausimaksua maksamalla kunnes teos tulee kokonaan maksetuksi. Teoskohtainen kuukausimaksu on minimimaksu, mutta kuukausimaksuja voi halutessaan maksaa myös suuremmissa erissä.

Lainaaja on velvollinen korvaamaan teokselle laina-aikana aiheutuneet vahingot. Teokset lainataan Lahden Taidelainaamosta siinä kunnossa kuin ne ovat lainaushetkellä.

Mietitkö, miksi pyydämme henkilötodistuksen nähtäväksi lainaussopimusta tehdessämme? Lue vastaus täältä >>

Varaaminen

Asiakas voi varata teoksen viikoksi. Varauksia otetaan vastaan verkkosivujen kautta, puhelimitse sekä sähköpostitse. Varaus ei ole sitova. Soita 03 734 3865 tai lähetä sähköpostia taidelainaamo@lahdentaiteilijaseura.fi. Suoraan nettilainaamoon pääset tästä.

Kertaosto

Asiakas voi halutessaan ostaa teoksen Lahden Taidelainaamosta myös kertaostona. Maksuvälineinä käyvät käteinen sekä yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Satu Loukkola
Satu Loukkolan teos Rouva naapurista

Ilahduta lahjakortilla!

Taidelainaamon lahjakortti tarjoaa saajalleen laajan taidelainaamovalikoiman. Lahjakortin saaja pääsee valitsemaan itselleen mieluisan garfiikantyön, maalauksen, valokuvan tai veistoksen, joko vuokralle tai omaksi.

Lahjakortin voi lunastaa haluamalleen summalle.
Lahjakorttia ei voi vaihtaa rahaksi.

Lahden Taiteilijaseura

Noin 150 lahtelaisen ammattikuvataiteilijan järjestö on perustettu vuonna 1954.

Lue lisää Lahden Taiteilijaseuran nettisivuilta >>